Energiansäästövinkkejä

Asu

Teemme päivittäin ratkaisuja, joissa energia on tavalla tai toisella yhtenä osatekijänä. Tee järkeviä valintoja, niin käännät energiankäytön suunnan laskuun ja säästät sähkölaskussa.

Rakenna

Kun rakennat, katso eteenpäin ja rakenna kestävästi. Hyvä suunnittelu auttaa pitämään kustannukset kurissa myös asumisen aikana. Jopa 80 % käytönaikaisista kuluista lyödään lukkoon silloin. Ota selvää, mihin kannattaa kiinnittää huomio.

Remontoi

Remontoi pintaa syvemmältä. Energiaremontti on täsmäase, joka taltuttaa rakennuksen energiasyöpöt. Päivitä lämmitysjärjestelmä, tuki ilmavuodot ja torju lämpöhäviöt. Myös asumisviihtyvyys paranee!

Liiku


Elämä on kulkemista. Töihin, kauppaan, kouluun ja vapaalle. Kulje, millä kuljet, mutta tee se fiksusti. Kevennä kaasujalkaa, vaihda julkisiin, reippaile lyhyet matkat. Samalla, kun vähennät liikenteen ympäristövaikutuksia, säästät kustannuksissa.
Lue lisää viisaasta liikkumisesta ja liikkumisen ohjauksesta: http://www.motiva.fi/liikenne

Kulje viisaasti Porvoossa

Kaupungin liikennesivuilta löydät pyöräilykartat, linkit joukkoliikenteen reittikarttaan ja aikatauluihin sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Liikunta ja ulkoilu

Kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa kaikenikäisille ja -kuntoisille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden.

Sähköbussin pilottikokeilu Porvoossa

Heinäkuussa 2013 Porvoon katukuvassa nähtiin vajaa kahdeksanmetrinen, äänetön sähköbussi. Porvoon kaupunki hankki sähköbussin kuljettajineen matkailijoiden ja asukkaiden käyttöön kolmeksi viikoksi. Tavoitteena oli saada kokemuksia sähköbussista tulevaisuuden joukkoliikennöintiä varten. Sähköbussin liikennöinnin aikana tehtiin myös käyttäjäkyselyä bussissa matkaaville. Sähköbussi ladattiin Porvoossa öisin Porvoon Energian ekosertifioidulla sähköllä.

Sähköbussin pilottikokeilu toteutettiin yhteistyössä Porvoon kaupungin, kehitysyhtiö Posintra Oy:n, Veolia Transport Finland Oy:n ja Siemens Osakeyhtiön kanssa.

Katso video Porvoon sähköbussista! Lataa esite Porvoon sähköbussikokeilusta.

Rakentajan neuvonta

Ennakoiva laadunohjaus osaksi rakennusvalvontaa
Rakennetun ympäristön energiatehokkuusvaatimukset ovat kasvaneet ja rakennusmääräykset ovat uudistuneet. Myös kaupunkien rakennusvalvonta on muuttumassa. Perinteistä rakennusvalvontaa on ryhdytty kehittämään enemmän ennakko-ohjauksen ja opastuksen suuntaan.
Ennakoiva laadunohjaus on otettu Oulun kaupungissa osaksi rakennusvalvontaa, ja sen avulla on saavutettu erittäin hyviä tuloksia. Oulun mallin mukainen toimintatapaa halutaan tuoda soveltuvin osin osaksi myös Porvoon kaupungin rakennusvalvontaa.
Lue lisää laadunohjauksesta
Pientalon laadun arviointi

Tutustu Porvooseen.

Unelmien kotikaupunkiin.

Unelmat on tehty asuttavaksi

Kauniin luonnon läheisyys, lyhyet etäisyydet keskustaan palveluineen, runsaat harrastusmahdollisuudet, rikas kulttuurielämä ja kivat kodit. Siinä muutama syy, miksi kutsumme Porvoota unelmien kotikaupungiksi.

Lue lisää

Utuisia Ruutuja

Sunnuntai 4.6.2017
Kesän myötä vähitellen heräännen luonnon lisäksi heräilee myös tämä laiska bloggaaja talvihorroksestaan. Koko kevään ajan vapaa-aika on kulunut lähinnä liikuntaharrastusten parissa, mutta nyt...