Toukovuori

Toukovuorta rakennetaan vain muutaman kilometrin päähän Porvoon keskustasta kaakkoon. Luonnonläheinen alue tarjoaa uuden kodin noin 1400 asukkaalle.

Toukovuoren alue on suunniteltu kokonaisvaltaisesti energiatehokkuuden lähtökohdista kaavoitusta myöten. Myös asukkaat voivat valinnoillaan vaikuttaa omaan energian kulutukseensa, mikä maksaa itsensä takaisin mm. pienempinä sähkö- ja lämpökustannuksina.

Vähähiilistä rakentamista tukevat mm. 95 %:sti uusiutuvilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön ja passiivisen aurinkoenergian hyödyntäminen, puurakentamisen suosiminen sekä hyvin suunnitellut kevyen ja joukkoliikenteen järjestelyt.

Toukovuori sijaitsee omassa rauhassaan, kuitenkin lyhyen pyöräilymatkan päässä Porvoon keskustasta palveluineen. Lähimmät kaupat palvelevat viereisellä Kevätkummun asuinalueella.

Toukovuoressa nautitaan meri-ilmasta, sillä alueen eteläosan erottaa Tarkkistenlahdesta vain muutama sata metriä. Aivan alueen pohjoisrajalla kulkee kesät talvet kuntoilijaa ja luonnossa liikkujaa palveleva Humlan ulkoilureitti. Myös Ekuddenin luontopolku ja Ruskiksen luonnonsuojelualue ovat Toukovuoren läheisyydessä.

Toukovuoren oma sivusto

Tutustu Porvooseen.

Unelmien kotikaupunkiin.

Unelmat on tehty asuttavaksi

Kauniin luonnon läheisyys, lyhyet etäisyydet keskustaan palveluineen, runsaat harrastusmahdollisuudet, rikas kulttuurielämä ja kivat kodit. Siinä muutama syy, miksi kutsumme Porvoota unelmien kotikaupungiksi.

Lue lisää

Utuisia Ruutuja

Sunnuntai 4.6.2017
Kesän myötä vähitellen heräännen luonnon lisäksi heräilee myös tämä laiska bloggaaja talvihorroksestaan. Koko kevään ajan vapaa-aika on kulunut lähinnä liikuntaharrastusten parissa, mutta nyt...